Yılların Hayalini Hakikat Yapan Ralli

İlki 1907'de gerçekleştirilmiş Pekin-Paris Klasik Otomobil Rallisi'nin dördüncüsü 10 Eylül'de start aldı. "Yılların hayalini hakikât yapan otomobil" Anadol'la ralliye katılan bir Türk ekibinin de yer aldığı organizasyon, 107 klasik  otomobilin katılımıyla dördüncü kez düzenleniyor. Ekibimiz rotanın yüzde onluk kısmını şimdiden tamamladı.

 


Toplam 14.360 kilometrelik bir yolculukta Türkiye'yi Ahmet Şefik Öngün ve Erdal Tokcan'dan oluşan Anadol ekibi temsil ediyor. Ekibin bu organizasyona katılımıyla, maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerine burs da sağlanacak. Sponsorlardan gelen destekle, Toplum Gönüllüleri Vakfı üzerinden, 250 üniversite öğrencisine dört yıllık burs sağlanması hedefleniyor olması da heyecan verici.



10 Eylül'de Pekin Tianenmen meydanından start alan ralli, 16 Ekim'de Paris'in Arc de Triumph'unda tamamlanacak. Yarışmacılar, en zorlu etap olan Moğolistan Gobi Çölü'nü geçerek; Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran rotasından 7 Ekim'de Türkiye'ye giriş yapacaklar.



Reklamlarında, "Türkiye'nin hususiyetlerine göre imal edilmiş otomobil" sloganı kullanılan Anadol, Paris-Pekin Rallisi'nin hususiyetlerine göre Serdar Bostancı tarafından modifiye edilmiş. Gurumuz Anadol'u, Rolls Rolce'dan, Bentley'e Porsche'dan Mercedes'e zorlu rakipleri bekliyor.

Ekibimizin yolculuğunu izleyebileceğiniz site için; 
www.pekindenparise.com
Pekin-Paris Rallisinin resmi web sitesi için;
www.pekingparis.com

 
"Eğitime yol ver" sloganıyla rallide yer alan ekibimiz gibi, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın eğitime destek projesine katılmak isterseniz;

Bütün Operatörlerden SMS ile 4555 'e "BURS" yazıp mesaj göndererek siz de 10 TL katkıda bulunabilirsiniz. Birden fazla SMS göndererek, daha fazla katkıda da bulunabilirsiniz. 



 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deney (2)

Ankara'nın Logosu

Yahudi Mahallesi