Ankara Araştırmaları Dergisi


1994 yılında Ankara üzerine akademik çalışmalar yapmak, Ankara'ya dair her türlü bilgi ve belgeyi derleyerek araştırmacılara sunmak amacıyla kurulan Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM) kentimize yeni bir armağan kazandırdı. Ankara Araştırmaları Dergisi adıyla ilk sayısı bu yaz  çıkan bu armağan yılda iki sayı olarak yayınlanacak. 


Derginin ilk bölümünde, Ankara’yı ve çevresini merkez alarak hazırlanan özgün hakemli araştırma makalelerine, ikinci bölümündeyse bu kapsama giren görüş  makalelerine  yer verilmiş. Ankara ve çevresine dair yeni veriler ortaya koyan akademik çalışmaları derleyerek kamuoyuna duyurmayı ve her disiplinden kente yönelik  çalışmaların desteklenmesi amaçlanmış. Kentle ilgili akademik çalışmaların bir arada sunulması adına bu konudaki büyük eksikliği kapatacak olan Ankara Araştırmaları Dergisi’nin ilk sayısında; Akköprü'de Arkeometrik Çalışmalar, Ulus ve Kızılay Meydanlarının Değişim Süreci, II. Dünya Savaşı Yıllarında Ankara'da Ulaşım, Ankara Kitabevlerine Dair gibi başlıklarla kent kültürüyle ilgili özgün makaleler yer alıyor.

    VEKAM Keçiören'de restore edilmiş bağ evinde faaliyetlerini gerçekleştiriyor. 

Derginin aşağıda yer alan tanıtım videosunda yer alan Ahmet Haşim'in 84 yıl önceki "Bu şehir güzel olmaktan ziyade düşündürücü, ümit ve kuvvet verici bir timsaldir"  sözleriyle kentin anlamını ifade edişinin bugün halen geçerli olması dikkat çekici! İkinci sayısı Aralık ayında yayınlanacak dergi şehrin başkent oluşunun 90.yılına en güzel armağan olarak katkılarınızı ve keşfedilmeyi bekliyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deney (2)

Ankara'nın Logosu

Yahudi Mahallesi